FWSK a/w 14/15 Ивана Пиља | Ivana Pilja


http://sanjaburgundy.blogspot.com/2014/10/fwsk-aw-1415-ivana-pilja.html
Ивана Пиља | фото: Ани и Дими
Со авангардна колекција српската дизајнерка Ивана Пиља го затвори десеттото издание на Моден викенд Скопје.

„SEMI SONG“ е втората колекција на Пиља и како и со првата, таа продолжува да се инспирира и останува верна на авангардниот начин на живеење и естетика. Главната инспирација за колекцијата е јапонскиот инсект цикада, локално наречен Семи – интересно , интензивно, ситно и чудно суштество како директна презентација на Ивана Пиља и на нејзината нова колекција во која таа експериментира со нови форми на костум. Ивана Пиља во Скопје дојде преку соработката на Моден викенд Скопје со „Belgrade fashion week“, во рамките на проектот „Зона 45“ , преку кој се врши размена на дизајнери од регионот.
Во рамките на истиот проект на 23 октомври дизајнерката Лидија Георгиева ја претстави својата колекција на белградската модна недела.
Ивана Пиља | фото: Ани и Дими
Ивана Пиља | фото: Ани и Дими
Ивана Пиља | фото: Ани и Дими
Ивана Пиља | фото: Ани и Дими
Ивана Пиља | фото: Ани и Дими

CONVERSATION

1 comments:

  1. espectacular!
    do we follow each other?
    bss
    new post: http://tupersonalshopperviajero.blogspot.com.es/2014/11/orange-denim-look.html

    ReplyDelete

Thanks for visiting my blog :)

Instagram

Follow @sanjabozhinovska