FWSK s/s14: Irina Tosheva | Ирина Тошева


http://sanjaburgundy.blogspot.com/2014/04/fwsk-ss14-irina-tosheva.html
Фото: Ани и Дими

На третиот ден од официјалната програма на Fashion Weekend Skopje, дизајнерката Ирина Тошева ја претстави својата нова колекција, исполнета со ретро мотиви, интензивни бои и како главен моден додаток - калеидоскопски очила за сонце, кои нè водат во минатото.

On the third day of the official program of Fashion Weekend Skopje, designer Irina Tosheva presented her new collection, filled with retro motifs, intense colors and as a main fashion accessory - kaleidoscopic sunglasses that lead us in the past.
Фото: Ани и Дими
"Облечете се во ритамот на боите на природата и дозволете им на вашите сетила да го прифатат предизвикот. Оваа колекција ве води на прошетка во еден подзаборавен орман. Таму ќе најдете шарени памучни ткаенини, живост што пркоси, мирис на носталгија и една позната стара мелодија. А, вие умеете да ги оживеете низ модерен пулс." - вели Ирина Тошева.

"Dress yourselves in the rhythm and colors of the nature and allow your senses to accept that challenge. This collection takes you on a journey in a forgotten wardrobe. Here you will find colorful cotton fabrics, liveliness that defies, smell of nostalgia, and an old well known melody. And you know how to bring them back to life through a modern pulse. " - says Tosheva. 
Фото: Ани и Дими
Фото: Ани и Дими
Фото: Ани и Дими
Фото: Ани и Дими
Фото: Ани и Дими
Фото: Ани и Дими
Фото: Ани и Дими
Фото: Ани и Дими

* Сите фотографии се преземени од Fashion Weekend Skopje
* Photo courtesy of Fashion Weekend Skopje

CONVERSATION

2 comments:

Thanks for visiting my blog :)

Instagram

Follow @sanjabozhinovska