FWSK s/s14: Stefanija Naseska | Стефанија Насеска

Фото: Ани и Дими
На третата вечер од програмата на Fashion Weekend Skopje, дизајнерката Стефанија Насеска се претстави со својата колекција „Револуција“. Како и минатогодишната есенско/зимска колекција и оваа остави позитивен впечаток и привлече силно внимание. Оригинални модели во А-линија, фустани и здолништа, ѕвонести панталони, блузи со пораки „tête-à-tête“, како и трендовски цветен дезен, се оние кои ја најавуваат оваа модна револуција.
 

The third night of the Fashion Weekend Skopje program, designer Stefanija Naseska presented her collection "Revolution". Just like last year's autumn/winter collection, this one left a positive impression and attracted strong attention as well. The original models in A-line dresses and skirts, wide-enden pants, blouses carrying the message "tête-à-tête" and the trendy floral patterns are the ones that announced this fashion revolution. 
Фото: Ани и Дими
"Колекција која има тешка задача пред себе и која го продолжува она кое го започнав со минатите комбинации. Колоритна, тренди, создадена во револуционерен дух. Цветните материјали, шаренилото и модерните кроеви ја прават колекцијата поблиска до клиентите. Пораката која ја носи е јасна: Време е за модна револуција." - вели Стефанија Насеска.

"A collection that has a difficult task ahead and which continues what I started with the previous collections. Colorful, trendy, created in the revolutionary spirit. The floral fabrics, the mottle, and the fashionable cuts bring this collection closer to the clients. Its message is clear: It is time for fashion revolution" - says Stefanija Naseska. 

Фото: Ани и Дими
Фото: Ани и Дими
Фото: Ани и Дими
Фото: Ани и Дими
Фото: Ани и Дими
Фото: Ани и Дими
Фото: Ани и Дими* Сите фотографии се преземени од Fashion Weekend Skopje
* Photo courtesy of Fashion Weekend Skopje

CONVERSATION

4 comments:

  1. Искрено ме воодушеви целата колекција,особено цветните мотиви :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Делиме исто мислење. Моделите изгледаат многу убаво :)

      Delete

Thanks for visiting my blog :)

Instagram

Follow @sanjabozhinovska